Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Eén belangrijke manier om meer van je leiderschap (en leven) te genieten

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Voor leiders kan het leven soms aanvoelen als een spervuur van verantwoordelijkheden, verplichtingen en dingen te doen. Het is gemakkelijk om je erdoor te laten belasten, en soms kunnen ze zelfs je gevoel van plezier in de weg staan. Daarom is een van de belangrijkste dingen die je als leider kunt doen, het weggooien van de woorden zou moeten, kunnen.

De volgende keer dat je een zin begint met een van deze woorden, wees je er dan van bewust dat je daarmee impliciet het idee versterkt dat je niet genoeg bent.


Als je tegen jezelf zegt: "Ik zou echt harder moeten werken," is er een onuitgesproken vervolg: " ... maar dat doe ik niet."


Als je zegt: "Ik zou meer kunnen doen," wordt de onuitgesproken gedachte: " . . en ik doe niet genoeg."


En als je zegt: "Ik moet meer tijd op kantoor doorbrengen", dan is het onuitgesproken einde: " . . . Ik breng daar nu niet genoeg tijd door."


Deze zinnen hebben allemaal een manier om je 'onvoldoende' te voelen door het versterken van een negatief.


Ga de volgende keer de neiging om jezelf te onderschatten tegen door het volgende te denken:


Concentreer je op je waarden. Wat is voor jou het belangrijkst? Waar sta je voor? Wat zijn je kernovertuigingen en principes? En, gebaseerd op die antwoorden, wat wil je? Wanneer u zich richt op uw waarden in plaats van op de prioriteiten van iemand anders, wordt het gemakkelijker om de beste richting voor uzelf te bepalen. Als je nee zegt tegen dingen die voor anderen belangrijk zijn, ben je vrij om ja te zeggen tegen de dingen die voor jou belangrijk zijn.


Concentreer je op wat jou motiveert. Die zouden kunnen, moeten, moeten zinnen zijn niet machtigend en demotiverend omdat ze gericht zijn op externe motivatie. Denk in termen van je eigen doelen en motivaties, en vervang kunnen, moeten en moeten door kunnen, willen en willen.


Focus op authentiek zijn. Hoeveel mensen denken op hun sterfbed niet: "Ik wou dat ik de moed had gehad om een leven te leiden dat trouw is aan mezelf, en niet het leven dat anderen van me verwachtten"? Hoe meer je je leven en leiderschap op je eigen voorwaarden leeft, hoe tevredener - en productiever en succesvoller - je zult zijn.


Concentreer je op de positieve dingen die je gedaan hebt. In plaats van te denken aan wat je nog niet hebt gedaan, denk aan wat je al hebt bereikt - en wees net zo positief en ondersteunend als je met een vriend zou doen. Geef jezelf toestemming om te zeggen "zo is het genoeg" voordat je burn-out raakt of stopt met genieten van iets wat je zo graag doet. Waardeer alles wat je doet en wees aanwezig in elk moment van je leven.


Leid van binnenuit: Als je meer van je leiderschap en leven wilt genieten, is het belangrijk om zou moeten, kunnen te vervangen door een dialoog die zal leiden tot een vriendelijkere relatie met jezelf en de mensen om je heen.

21 weergaven0 opmerkingen