Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

24/7 Work: Hoe verhoog jij je productiviteit door minder uren te werken?

Ondernemen, een andere term om te zeggen dat je werkt aan jouw droom. In deze wereld kan de verleiding groot zijn om te veel uren op een dag te werken. Maar veel uren werken wil niet zeggen dat je ook productiever bent. Als je te veel werkt voor een langere periode kan dat zelfs nadelig zijn voor de werkkwaliteit die je levert en voor je gezondheid. Je eigen limieten kennen en voelen wanneer je even rust moet nemen zal je daarentegen veel voordelen opleveren.Gevolgen van te veel werken

Te veel uren werken kan in vele gevallen stress veroorzaken. Deze stress brengt weer andere problemen met zich mee, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid en gespannenheid.


Daarnaast hebben ondernemers die zoveel uren met hun werk bezig zijn, vaak de neiging minder gezond te leven. Ze hebben minder tijd om te sporten en eten ongezonder (vaak door tijdsgebrek). Overdag staat je agenda vol met afspraken, dan moet je de tijd nemen om alle mails te beantwoorden. ’s Avonds staat er een netwerkevent op de planning maar dan besef je dat je nog niet gegeten hebt. Meestal nemen we als snelle hap niet de meest gezonde hap. Van ongezonde voeding en te veel suikers krijg je bovendien stress. Bekijk het als een vicieuze cirkel waar je niet uitgeraakt als je niets onderneemt.


Een laatste groot probleem van te veel werken is dat je automatisch een problematisch slaaptekort oploopt. Laat nu net slaaptekort een direct effect hebben op jouw productiviteit doorheen de dag. Probeer na 20u koffie te vermijden, alsook zeer vettig eten.


Maximaal aantal werkuren John Pencavel, hoogleraar economie van Stanford University heeft een onderzoek uitgevoerd naar de productiviteit van personen gekoppeld aan de werkuren. Als het aantal werkuren toeneemt, daalt de output vanaf een bepaald moment. Pencavel stelt zelfs op basis van zijn onderzoek dat het reduceren van je werkuren de beste manier is om je productiviteit te verhogen.

Verspilde tijd Pencavel besloot de berekeningen uit het onderzoek nog eens goed onder de loep te nemen. Uit de gevens bleek dat de productiviteit sterk afnam bij een werkweek van meer dan 50 uur. De output bij een werkweek van 70 uur was nauwelijks meer dan de output bij 56 uur. Die extra 14 uur, zo zegt Pencavel, was verspilde tijd. Ook bleek de afwezigheid van een rustdag tussendoor de output sterk aan te tasten. De sleutel om de productiviteit te verhogen was veel werkuren maken aan het begin van de week.

Voordelen van minder werken

Zeer kort door de bocht kunnen we concluderen dat minder werken de productiviteit sterk verhoogt. Maar uiteraard kan niet iedereen dit omzetten in de praktijk. De taken en verplichtingen die je hebt moeten immers afgewerkt worden. Als ondernemer is het dan ook allesbehalve evident om je werkuren te reduceren. Probeer een manier te vinden om tijd te vinden voor jezelf. Dit zal zowel mentale als fysieke voordelen opleveren.


Hieronder geven we je 7 tips om tijd te besparen en je productiviteit te verhogen:


1. Maak een to-do lijstje en houd je eraan

2. Handel kleine taken snel en direct af

3. Focus op één taak

4. Controleer je mailbox op vaste tijdstippen

5. Plan je social media berichten in

6. Probeer voor een routine te zorgen

7. Zeg vaker nee

13 weergaven0 opmerkingen