Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

5 manieren om een mislukking te omarmenEen fout maken in je zakelijke carrière raakt ieder van ons op een bepaald moment. Zelfs de meest succesvolle onder ons.


Ooit gehoord van het gezegde: "Failure is not the opposite of success, It is a part of success"? Met de juiste instelling en houding is een mislukking juist datgene wat je tot grotere dingen kan aanzetten.


Het gaat erom dat je je mening over falen herziet en erkent dat twee stappen vooruit en één stap terug vaak noodzakelijk zijn op de weg naar succes.


Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onze cultuur beloont degenen die streven naar perfectie, maar zoals we allemaal weten, bestaat perfectie niet, dus waarom zou je jezelf aan zulke onrealistische verwachtingen houden? Het gaat er niet om te beslissen wat je moet doen als je faalt, maar wel hoe je moet reageren als je faalt.


Vijf manieren een mislukking te omarmen:


Begrijp de oorzaak

Om je mislukking te accepteren, moet je de moed hebben om op te staan en je angst onder ogen te zien. Onderschat nooit hoe belangrijk deze eerste fase is. Het is een natuurlijke menselijke reactie om te proberen je rug te keren naar ongemakkelijke situaties en emoties. We hebben tenslotte allemaal wel eens een fout gemaakt en geprobeerd die onder het zand te begraven of excuses te verzinnen.


Maar als je echt wilt groeien en mislukkingen wilt omarmen, is dit gewoon geen optie meer.


In de onmiddellijke nasleep van iets dat fout is gegaan, moet je je niet bezighouden met het herstellen van een fout of met wie er misschien door getroffen is. Eerst en vooral moet je begrijpen wat er fout is gegaan.


Geef het toe, en in plaats van jezelf de schuld te geven, moet je een realistische inschatting maken van het resultaat van je misstap en waarom je het hebt laten gebeuren. Het is cruciaal om dit te doen voordat je de volgende stap kan zetten.


Neem verantwoordelijkheid

Zodra je hebt vastgesteld hoe, waarom en wat er fout is gegaan, en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen, is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen.


Of het nu gaat om een werknemer of zaakvoerder, iedereen in een organisatie zal willen dat eenieder volwassenheid, de moed en de kracht van zijn karakter opbrengt om te zeggen dat iets niet helemaal is gegaan zoals hij het wilde.


Dit hoeft geen langdradig proces te zijn. Het is net zo makkelijk als met je collega's gaan zitten, of zelfs alleen, om te onderzoeken waarom iets mislukt is, waarom je vergeten bent die belangrijke e-mail te versturen en vooral, wat je gaat doen om ervoor te zorgen dat het niet nog eens gebeurt.


Leer je les

Leren van je mislukking is het belangrijkste aspect om vrede te sluiten met jezelf. Als je je denkproces anders inricht, kun je jezelf de ruimte geven om mislukking om te zetten in een (nieuwe) kans.


Denk aan elke grote prestatie in je leven. Elk van die prestaties hebben een invloed gehad in het veranderen van de manier waarop je denkt.


Hetzelfde geldt voor wanneer je fouten maakt. Wat heeft het voor zin om jezelf af te kraken voor iets dat menselijk is? En dat is alles wat fouten, en uiteindelijk mislukking echt zijn, MENSELIJK.


Als je jezelf eenmaal in de spiegel hebt aangekeken en je lot hebt aanvaard, beloof dan aan jezelf dat je er iets van zal leren.


Maar geef jezelf een schouderklopje voordat je verder gaat. Ja, je hebt ergens een misstap gemaakt, maar vier het feit dat je iets nieuws hebt geleerd op je reis.


Ga verder

Vaak is het niet de fout zelf die de schade veroorzaakt. Het is de blijvende impact van het niet kunnen omgaan met je schuldgevoel en spijt.


Laat de ervaring van mislukking jouw toekomst niet ontsieren. Laat het niet jouw leven bepalen en hoe je omgaat met het nastreven van succes. Je verleden herhaaldelijk herhalen en wensen dat het anders was geweest, lost niets op.


Jezelf vergeven is het belangrijkste onderdeel van het omarmen van mislukking. Je zult in de 'slachtofferval' glijden als je je vastklampt aan die herinneringen als een negatieve ervaring. Herinner jezelf in plaats daarvan voortdurend aan wat je in die periode hebt geleerd, en nogmaals welke successen je al hebt behaald!


Deel je ervaring

Het delen van je ervaringen over wat je hebt geleerd met de mensen om je heen is een geweldige manier om jezelf te bevrijden van het gevoel van mislukking.


Trek niet de gebruikelijke lijn van: "Wat ben ik dom, raad eens wat me een paar weken geleden is overkomen." Geef jezelf niet de kans om in oude gewoonten te vervallen en je mislukking voor te stellen als iets negatief.


Leid het verhaal met je nieuw gevonden perspectieven, "Raad eens wat me een paar weken geleden is overkomen. Het was een zware dag, maar ik heb echt een harde les geleerd."


Door het verhaal op deze manier te vertellen, kun je elk van de vijf punten waarover we het in dit stuk hebben gehad, erin verwerken.


Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently.” - Henry Ford

3 weergaven0 opmerkingen