Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

7 manieren waarop een ondernemer zijn productiviteit kan verhogen door uit te schakelenAls je bent zoals de meeste ondernemers, dan heb je het misschien moeilijk om productief te worden en te blijven. Dat komt deels omdat je overal ideeën vindt. Hoewel het geweldig is om zoveel ideeën te hebben, kunnen nieuwe ideeën u ervan weerhouden taken af te maken. Er is altijd wel iets nieuws dat je weghaalt bij de taken die je dichter bij het bereiken van je doelen en het verwezenlijken van je visie brengen.


In sommige opzichten is het afremmen van nieuwe ideeën de weg naar productiviteit. Laten we een paar manieren behandelen waarop jij de 'off switch' kan gebruiken voor het grotere goed en uw productiviteit en motivatie voor uw bedrijf kunt verhogen.


1. Te veel technologie is als te veel van alles


Als ondernemer in deze eeuw, ben je waarschijnlijk het grootste deel van de tijd verbonden met jouw apparaten. Het controleren van e-mails, het schrijven van voorstellen, en het beheren van klanten, vereist allemaal het gebruik van technologie die bedoeld is om behulpzaam te zijn en de tijd en energie die aan taken worden besteed te verminderen.


Maar te vaak gebruik van je laptop, mobiele telefoon of tablet kan ook leiden tot een burn-out en jouw energie uitputten. Studies hebben aangetoond dat de toename van LCD-tijd en blootstelling aan blauw licht na verloop van tijd kan leiden tot hogere niveaus van stress, angst en zelfs slapeloosheid bij de meeste volwassenen. Het is belangrijk om wat tijd weg te zijn van schermen om de balans te herstellen in de verhouding tussen rood en blauw licht die mensen nodig hebben om op het hoogste productiviteitsniveau te functioneren.


Afzonderen, tijd doorbrengen in de natuur en blootstelling aan natuurlijk zonlicht helpen om dit evenwicht nog sneller te herstellen.


2. Het is oké om de kleine dingen te negeren


Oke, misschien zijn sommige kleine dingen dringend, maar mobiele telefoons altijd binnen handbereik hebben ons getraind om te horen, zien, merken, en controleren op elke melding gedurende de dag. Het is belangrijk om te beseffen hoeveel kostbare tijd je kunt verspillen door je de hele dag te onderbreken met elke kleine melding.


De meeste apps en browsermeldingen hebben een minimale urgentie - schakel ze volledig uit, of selectief voor bijvoorbeeld bankieren of andere zaken met hoge prioriteit.


Zet alles uit behalve telefoongesprekken, en selecteer dan alleen prioritaire nummers. Als je een telefoon verwacht, zal je het waarschijnlijk wel merken, of je kunt het alarm zo instellen dat alle telefoontjes gedurende een bepaalde tijd worden doorgelaten.


Gun jezelf wat ademruimte en kijk hoe uw focus en productiviteit toenemen. Je kan altijd terugkomen en alles controleren wat je hebt "gemist" als je het eenmaal hebt gemist.


3. Geef prioriteit aan rust

De volgende manier om jouw productiviteit te verhogen is misschien onverwacht, maar het is rust. Als ondernemer moet je prioriteit geven aan het nemen van pauzes gedurende de dag of zelfs het nemen van 'powernaps'. Deze pauzes kunnen helpen om je hersenen en je mindset te resetten. Vooral als het gaat om ingewikkelde of stressvolle problemen, kan een pauze nemen en later terugkomen op de taak de frustratie aanzienlijk verminderen en leiden tot creatiever denken en problemen oplossen.


Een andere manier om de rust te krijgen die u nodig hebt, is vakantie. Of het nu gaat om een korte dag- of weekendtrip of een veel langere vakantie van meerdere weken, het is essentieel om af en toe afstand te nemen van alles om fris en geconcentreerd te blijven.


4. Creëer een comfortabele werkruimte


Door je bureau, kantoor en werkruimte op te ruimen, te ontruimen en te personaliseren, creëer je een uitnodigende omgeving waarin je je kunt concentreren en kunt werken. Opruimen is vooral belangrijk als je voornamelijk vanuit huis werkt om je te helpen werk en privé gescheiden te houden.


Als je je favoriete motiverende of zakelijke succescitaten elke dag op dezelfde plek ziet staan, kan dat wonderen doen voor je mentale helderheid, focus en productiviteit. Laat staan dat je hele ruimte opgeruimd en georganiseerd is!


5. Onthoud dat je geest grenzen heeft


We zouden allemaal graag een pil slikken en onbeperkte mentale bronnen en energie hebben, maar helaas bestaat deze technologie alleen nog maar in films. Om zo efficiënt mogelijk te blijven met alle taken die je aankunt, moet je onthouden welke taken bijzonder stressvol zijn en mentaal veel energie kosten.


Vaak kan dat niet vermeden worden, maar je kunt het wel beheersen. Probeer slechts één zo'n taak per dag op je te nemen of als er veel nodig zijn voor een kortere tijd, plan dan snelle, maar frequente pauzes terwijl je deze taken afwerkt.Niet alleen zal het helpen om je frustratie laag te houden, maar je zult meer helderheid, motivatie en doorzettingsvermogen hebben terwijl je werkt.


6. Multi-tasking is een productiviteitsmythe

Concentreer je op één taak tegelijk en geef die jouw volledige aandacht. Door te vermijden dat u van taak naar taak schakelt, geeft u uw hersenen de kans om diepe focus te ervaren, wat de sleutel is tot werkelijke productiviteit.


7. Je bent nog steeds maar één persoon


Tenslotte, het is gewoon niet mogelijk of zelfs maar praktisch om te proberen alles zelf te organiseren. Sommige taken zijn beter geschikt voor iemand met andere ervaring en opleiding. In deze tijden is het beter om de taak uit te besteden en prioriteit te geven aan jezelf goed houden om je te concentreren op wat je kunt doen en waar je het meest nodig bent. Zorg eerst goed voor jezelf, en zie hoe jouw bedrijfsproductiviteit zal stijgen.

8 weergaven0 opmerkingen