Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Alleen zijn met jezelf, een vaardigheid die we hebben verloren
We leven in een wereld waar we altijd rond mensen zijn, hetzij op het werk, in de winkel, en op onze telefoons via sociale media. In feite heeft onze samenleving de neiging om iedereen die alleen wil zijn of alleen is, te bestempelen als een eenzaam persoon of zelfs nog erger, een depressief persoon. We zijn door de jaren heen vergeten hoe we van ons eigen gezelschap kunnen genieten.


Dit is vooral verbazingwekkend omdat sommige van de bewonderde en zeer gevierde iconen in de geschiedenis van de mensheid bekend staan als "eenlingen". We hebben ons een heleboel vaardigheden eigen gemaakt in de maatschappij, maar misschien hebben we de belangrijkste vaardigheid van allemaal verwaarloosd. Het vermogen om alleen te leren, om je sterke en zwakke punten te leren kennen, om na te denken over de weg vooruit in het leven, om gewoon te zitten en de natuur te waarderen die van onschatbare waarde is.


Hier zijn 4 manieren om alleen zijn leuk en productief te maken:


1. Verander van omgeving

Je hoeft dit niet altijd te doen, maar een manier om van je tijd alleen te genieten is door een reis te maken of een heel eind te rijden of te wandelen. Het kan moeilijk zijn om tijd alleen door te brengen als je in de buurt bent van bekende gezichten. Het is een van de redenen waarom mensen op vakantie gaan, weg van huis. Trek er gewoon op uit en breng wat tijd alleen door met nadenken en geniet van je eigen gezelschap.


2. Zet alles uit

We leven in een wereld van digitale communicatie. Als je echt even alleen wilt zijn, zou het beter zijn als je helemaal niet inlogt op Facebook en Twitter. Beter nog, zet je telefoon uit. Digital Detox is een must voor elke ondernemer.


3. Reflecteer

Nu je alleen bent, is het tijd om na te denken over wat je wilt, wat je hebt gedaan, wat je wilt gaan doen en hoe je dit gaat aanpakken. Rustgevende muziek kan zeer goed helpen in deze fase. Hoe dan ook, één van de dingen die alleen zijn de moeite waard maken is het feit dat het je de gelegenheid geeft om na te denken.


4. Trakteer jezelf

Ga een film kijken of kook eens lekker voor jezelf. Alleen zijn is niet alleen een tijd om na te denken, het is voornamelijk ook een tijd om jezelf te verwennen. Trakteer jezelf op de beste dingen die je je kunt veroorloven en wees er blij mee en trots op.


Nu je weet hoe je alleen zijn leuk en productief kunt maken, is het tijd om de voordelen van alleen zijn in te zien. Hier zijn 6 voordelen die je kunt verwachten van het omarmen van alleen zijn.


1. Het helpt persoonlijke groei

Afgezien van alle vaardigheden die we uit boeken over zelfontwikkeling halen, helpt alleen zijn ons om onszelf op te bouwen. We zijn in staat om plannen te maken, kritische vragen te stellen en ons leven in het juiste perspectief te plaatsen. Om te groeien, is het belangrijk dat je jezelf eruit haalt en je leven alleen, ver weg van vrienden, familie en collega's, goed evalueert.


2. Het geeft energie

Er zijn tijden dat we gestrest zijn door werk, familie en vrienden, dus alleen zijn is een heerlijke manier om jezelf te vernieuwen met extra energie. Dit is het moment om jezelf traktaties te geven en voldoende rust en ontspanning, weg van de stress van de wereld.


3. Het verhoogt de waarde die je hecht aan relatie

Wanneer je op een punt komt waar je ervan houdt om alleen te zijn, maakt het dat je heel bewust bent over je relatie met anderen. Alleen zijn kan je ook helpen om goed te evalueren en te zien wat er allemaal is om van te houden en te genieten in je relatie met anderen.


4. Het vergroot het zelfvertrouwen

Een ander prachtig voordeel van alleen zijn is dat het je zelfvertrouwen en eigenwaarde een boost geeft. Hoe meer tijd je alleen met jezelf doorbrengt, hoe comfortabeler je bent met je vaardigheid en met je sterke en zwakke punten.


5. Het helpt je meer empathisch te worden

Eén ding over het hebben van vrienden en degenen met wie we heel vaak omgaan, is dat we onbewust een mentaliteit ontwikkelen die ons empathisch maakt ten opzichte van hen in plaats van anderen. Onderzoeken hebben aangetoond dat hoe meer tijd je alleen doorbrengt, hoe meer medeleven je kunt tonen aan een breder scala van mensen.


6. Het verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn

Het verlangen om alleen te zijn is iets heel anders dan eenzaamheid en soms nemen we niet de nodige tijd om alleen te zijn omdat we niet door anderen als "eenzaam" willen worden gezien. Eenzaam zijn is een diep verlangen om met iemand of sommige mensen om te gaan en te communiceren, maar dat niet kunnen.


Het is een pijn die je de hele dag met je meedraagt, en die alles wat je doet ernstig beïnvloedt. Het kan de hele wereld frustrerend maken. De dood van een geliefde kan na verloop van tijd tot eenzaamheid leiden.


Alleen zijn daarentegen is, zoals eerder gezegd, opzettelijk besluiten om weg te gaan van iedereen en genieten van het samenzijn met jezelf terwijl je nadenkt over je leven en alles wat nog komen gaat.


Tijd nemen om alleen te zijn is heel productief en het kan iets geweldigs voor je zijn. Neem de tijd weg van sociale media en vrienden en zoek een mooie plek om met jezelf te ontspannen en je gewoonten te analyseren en te zien hoe ze je leven beïnvloeden.

11 weergaven0 opmerkingen