Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

De 4 meest voorkomende zorgen op het werk en hoe u ze kunt overwinnen

Het kan makkelijk zijn om aan jezelf te twijfelen op het werk. Maar als je echt succesvol wilt zijn, is het tijd om deze zorgen te overwinnen.


We brengen het grootste deel van onze dagen op het werk door, dus is het belangrijk dat we ons daar prettig voelen. Helaas voelen velen van ons zich gestrest op kantoor, altijd met wat zorgen in ons achterhoofd. Hieronder vindt u de meest voorkomende zorgen op het werk en hoe we ze kunnen overwinnen.


1. Ontslagen worden

Iedereen heeft wel eens de angst gehad om ontslagen te worden. Of het nu slecht gaat met de economie of dat je bedrijf is overgenomen door een groter bedrijf, iedereen kan door HR gebeld worden en zichzelf wegcijferen. De beste manier om met deze angst om te gaan is erover praten met je manager. Als je je manager echt vertrouwt, dan kun je met hem of haar over je angst praten, en vragen hoe het met je prestaties is en hoe het beter kan.


2. Gepasseerd worden voor een promotie die je verdiende

Als je echt vindt dat je een promotie verdient en iemand op de werkvloer heeft geprobeerd je in de rug te steken, dan moet je, zoals Bob Marley zegt in zijn liedje, "Get up, stand up for your rights!" De beste manier om je recht te zoeken in deze situatie is het opbouwen van relaties met andere mensen. Als je anderen in het bedrijf dicht bij je hebt, dan zullen ze jou en je harde werk steunen.


3. De werkdruk niet aankunnen

Op sommige werkplekken zijn er veel dagen waarop je moet overwerken. In accountants- en boekhoudkantoren is er bijvoorbeeld een druk seizoen waarin iedereen tot laat in de avond of zelfs in het weekend werkt. Als je deze werklast niet aankunt, probeer dan eerst je taken en activiteiten te reorganiseren om te zien of je sommige ervan sneller kunt afwerken, of probeer in ieder geval de belangrijke eerst af te krijgen. Als je toch moeite hebt om je werkdruk te regelen, kun je misschien proberen om er met je manager over te praten.


4. Niet aardig gevonden worden door je baas

Helaas kunnen we niet altijd met iedereen opschieten. Als je het gevoel hebt dat je een slechte relatie hebt met je manager, probeer dan een stapje terug te doen en de relatie opnieuw te evalueren. Bedenk waarom je manager er zo over denkt en hoe je dat kunt veranderen. Misschien kunnen jullie niet goed communiceren of misschien zijn jullie werkstijlen verschillend. Wat de reden ook is, het is aan u om die te corrigeren.12 weergaven0 opmerkingen