Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Slechte gewoonten van ondernemers en hoe ze te stoppenBen je als ondernemer schuldig aan het vasthouden aan enkele slechte gewoonten? Misschien doe je mee aan een aantal minder ideale ondernemersstrategieën zonder dat je het door hebt. In dit artikel delen we enkele van de meest voorkomende slechte gewoontes van ondernemers die veel bedrijfsleiders hebben, zodat je jezelf kunt beoordelen en misschien een nieuwe, betere manier kunt vinden.


#1: Niet Vooruit Denken

We begrijpen het: als drukke ondernemer heb je soms niet de tijd om proactief te zijn en een stap vooruit te denken.


Misschien heb je zelfs momenten dat je het gevoel hebt dat je aan het watertrappelen bent om je hoofd boven water te houden. Proactief zijn is echter veel effectiever dan passief af te wachten. Passief afwachten is het repareren van een gat in het dak terwijl het regent, terwijl proactief is het controleren en onderhouden van uw dak zelfs tijdens de droge maanden.


Zou je, om proactiever te zijn, hulp moeten inhuren? Zou je moeten werken aan uw time management? Zou je de logistiek beter moeten organiseren, zodat je weet wanneer de voorraad opraakt?


Passief zijn is voortdurend op de achterhand staan - je wordt een slaaf van je eigen problemen. Anticipeer op problemen voordat ze zich voordoen: verzamel gegevens over jouw bedrijfstak, lees over de meest voorkomende risico's en problemen, waarschijnlijke voorraad- of arbeidstekorten, of andere problemen die jouw bedrijf tot stilstand brengen.


Een goede manier om deze slechte gewoonte van ondernemers te doorbreken, is jouw dag te beginnen met een lijst van drie waarschijnlijke problemen waarmee jouw bedrijf zal worden geconfronteerd, één binnen een week, één binnen een maand en één binnen een jaar. Dan, noteer een paar fundamentele ideeën over hoe te krijgen in de voorkant van deze problemen voordat ze gebeuren.


#2: Risico's vermijden

Natuurlijk, het nemen van te veel risico's kan gevaarlijk zijn en saboteren jouw kansen op succes. Echter, te risicomijdend zijn kan u weerhouden om uw bedrijf naar het volgende niveau te brengen.


Als mensen je vaak hebben verteld dat je "het te veilig speelt", kan je overwegen eens uit de rij te stappen. Als je de neiging hebt om te veel na te denken voordat je een beslissing neemt, dan kan je het advies inwinnen van een vertrouwde mentor, collega of business coach. Kijk naar wat jouw meest succesvolle concurrenten of rolmodellen doen.


Begin met kleine risico's. Vernieuw niet jouw hele onderneming, maar overweeg het toevoegen van een kleine nieuwe functie, een verrassende menu toevoeging, of het creëren van een kleine verandering in jouw aanbod die een klant misschien niet verwacht.


#3: Een workaholic zijn

Veel ondernemers worstelen met het vinden van een balans tussen werk en privé, omdat voor velen van hen, werk het leven is. Maar een workaholic zijn helpt je niet om meer gedaan te krijgen; het leidt je alleen maar op een pad naar meer stress en een burn-out.


Op een dag word je wakker en wil je helemaal niets meer doen! Maak in plaats daarvan tijd vrij in je week voor jezelf, zoals lichaamsbeweging, meditatie, creativiteit, of iets anders dat je energie geeft en je helpt om je gedachten van je werk af te leiden. Er zijn zelfs apps die je een herinnering sturen wanneer het tijd is om te mediteren, zodat je in een rustigere gemoedstoestand komt.


#4: Te veel dingen tegelijk doen

Denk je dat je een goede multitasker bent? Ik haat het om het te breken voor u, maar volgens de wetenschap, niemand is een goede multitasker. Ze bestaan gewoon niet.


Volgens veel verschillende studies zijn mensen eigenlijk vreselijk in multitasken, en onze aandacht aan te veel dingen tegelijk geven kan zelfs de productiviteit verlagen. Leg in plaats daarvan de telefoon neer en concentreer je op één taak. Ga dan verder met de volgende taak. Als je hier moeite mee hebt, richt je agenda dan zo in dat je je maar op één ding tegelijk kunt concentreren.


Je zult je veel meer gecentreerd en productief voelen!


#5: Niet vragen om hulp

Ondernemer zijn betekent een leider zijn, maar het betekent ook vaak dat je in je eentje vooruit moet. Dat is de reden waarom veel ondernemers ook de neiging hebben om te proberen alle lasten te dragen die op hun weg komen. Het is ook een slechte gewoonte, niet alleen omdat het je overladen met werk kan maken; het modelleert ook hetzelfde gedrag voor degenen die onder u werken.


We raden ook niet alleen betaalde hulp aan. Delegeren, delegeren, delegeren. In theorie wanneer je niet in een eenmanszaak zit heb je jouw werknemers aangenomen of ben je met jouw partners in zee gegaan omdat je hun vaardigheden vertrouwt en/of waardeert.


Maak jij je schuldig aan een van deze slechte ondernemersgewoonten? Neem het jezelf niet kwalijk! Neem gewoon de nodige stappen om het positief te veranderen met behulp van een aantal, of alle, van de technieken hierboven!

18 weergaven0 opmerkingen