Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Een professioneel netwerk opbouwen

Een netwerk van betrouwbare adviseurs is een van de waardevolste zaken waarover een ondernemer kan beschikken. Bij het uitbouwen van een professioneel netwerk is echter niet alleen de kwantiteit belangrijk. Deze groep moet gedreven worden door kwaliteit. Dus hoe kan jij beginnen met het opbouwen van kwaliteitsconnecties met andere ondernemers? Hier zijn vijf tips die je zullen helpen jouw ondernemersnetwerken te laten groeien.

Wees actief op sociale media

Een van de snelste, gemakkelijkste en meest effectieve manieren om je netwerk te laten groeien is door een prominente aanwezigheid in de sociale media te ontwikkelen. Als je dat nog niet hebt gedaan, maak dan een zakelijke account aan op de vier grote platforms: LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Deze platforms bieden de mogelijkheid om in contact te komen met andere ondernemers terwijl je ook jouw bedrijf promoot. Je zal ook bredere geografische groepen bereiken op elk platform, wat een breder, meer divers netwerk voor jou betekent.


Ontmoet lokale ondernemers

Soms zijn de beste ondernemersconnecties te vinden in jouw eigen buurt. Zoek naar ontmoetingen met andere lokale ondernemers. Als je in hetzelfde gebied woont, wordt het makkelijker om een sterke band op te bouwen. Het kan een groot verschil maken om mensen in jouw buurt te hebben die aan jouw kant staan.


Word lid van een community

Er zijn eindeloos veel online groepen voor alles onder de zon, dus doe er je voordeel mee. Je kan naar ondernemersgroepen zoeken op social media platforms als Facebook en LinkedIn. Netwerken in een ruime omgeving kan je helpen om het soort mensen in je netwerk te diversifiëren en je in contact te brengen met contacten die je anders nooit zou hebben ontmoet! Als je op zoek bent om uw netwerk uit te breiden buiten de lokale connecties, is dit een geweldige plek om te beginnen.


Een ander manier om jouw netwerk uit te breiden is door lid te worden van een businessclub. Je denkt misschien meteen: 'lid worden van een businessclub om periodiek op een saai netwerk event terecht te komen'. Wel dan hebben wij bij Businesscenter De Regio de perfecte oplossing voor jou. Where Business meets Pleasure, het is niet zomaar een slogan van Businesscenter De Regio. Door de combinatie van de juiste partners en de juiste plaats, beloven wij dat ondernemen leuk is en zorgen wij ervoor dat je via ons een persoonlijk netwerk kunt uitbouwen. Om te genieten van alle voordelen op al onze diensten, bieden wij je de mogelijkheid om toe te treden tot Businessclub De Regio. Haal het onderste uit de kan voor jezelf en jouw bedrijf en maak kennis met een uniek concept.


Laat zien dat je het waard bent om contact mee te leggen

Het opbouwen van een sterke zakelijke relatie is een tweerichtingsverkeer. De waarheid is dat jouw kennis veel aantrekkelijker zal zijn als je iets te bieden hebt. Wees niet bang om eerst te geven.


Als je iemand hebt ontmoet waarvan je denkt dat hij jou kan helpen jouw zakelijke doelen te bereiken of jouw carrière te bevorderen, zoek dan naar manieren waarop je hem van dienst kan zijn. Om te beginnen kan je iets simpels doen, zoals hun content delen met de rest van je netwerk, of ze een 'shout-out' geven op sociale media. Zelfs deze persoon aanbevelen in jouw netwerk kan wonderen verrichten.


Als je meer de diepte in gaat, probeer dan je expertise te laten zien. Hoe heb je in het verleden klanten geholpen? Wat is je specialiteit? En het allerbelangrijkste, hoe kun je hen helpen hun leven gemakkelijker te maken?


Hoe je ook besluit hulp aan te bieden, het moet duidelijk zijn dat je anderen van dienst wilt zijn. Verwacht niet altijd iets terug. Het tonen van oprechte interesse zonder bijbedoelingen kan een lange weg gaan.


Een andere manier om waarde te tonen is door andere zaken te bieden. Neem jouw nieuw 'warm' contact mee naar een leuk event, of nodig hen uit om een optreden bij te wonen. Dit zijn kleine zaken die voor een grote appreciatie zullen zorgen bij jouw contacten.


Wees oprecht en authentiek

Geloof het of niet, mensen kunnen zien wanneer je niet oprecht bent. Als je iemand voor de eerste keer ontmoet, leer hem dan eerst kennen voordat je in belangrijke zakelijke gesprekken duikt. Vind overeenkomsten buiten de zakenwereld die hen laat zien wie je echt bent.


Als je meteen overgaat tot een zakelijk gesprek, laat je mensen zien dat je alleen geïnteresseerd bent in wat ze je kunnen bieden, niet in wie ze werkelijk zijn - niemand wil iemand helpen met zo'n mentaliteit. Begin elke nieuwe connectie alsof je een vriendschap aan het opbouwen bent, en de zakelijke kansen zullen vanzelf komen.


Netwerken is geen vaardigheid waarmee iedereen wordt geboren, maar het kan worden ontwikkeld door doorzettingsvermogen en toewijding. Met deze 5 netwerktips ben je goed op weg om je ideale ondernemersnetwerk op te bouwen.

23 weergaven0 opmerkingen