Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Het moreel van jouw team verbeteren in moeilijke tijden?Gezonde en gelukkige werknemers bouwen mee aan de groei en het succes van jouw onderneming. Als je niet actief probeert het moreel in je team te verhogen, loop je het risico op verschillende nadelen. Talrijke studies hebben al het verband aangetoond tussen het moreel en de productiviteit. In tegenstelling tot wat men je misschien wil doen geloven, gaat het bij het opbouwen van het moreel in jouw team niet zozeer om kleine extra's als een pingpongtafel in het bedrijf, 10 minuten langer pauze of een gepersonaliseerde pen. werknemers worden behandeld door de mensen met wie ze samenwerken. Naast het stimuleren van het moreel van jouw team, zijn er andere manieren om voor je werknemers te zorgen.


Hier zijn 5 unieke manieren om het teammoreel in moeilijke tijden te stimuleren en de productiviteit van jouw bedrijf te verhogen.


1. Vertrouw je werknemers

Jouw werknemers het gevoel geven dat ze de verantwoordelijkheid hebben om hun eigen beslissingen te nemen, is de kern van een gelukkige organisatie. Risicomijdende bedrijven die vastzitten in bureaucratie kunnen hun werknemers onbedoeld van zich vervreemden. Zorg voor een omgeving waarin werknemers hun mening kunnen geven, waardoor innovatie jouw bedrijf maar vooral je werknemers er sterker uitkomen.


2. Transparantie

De manier waarop beslissingen tot stand komen, kan verbijsterend ondoorzichtig en verwarrend zijn voor personeelsleden - vooral als het gaat om aanwerving. Interne promoties zijn een broodnodige motiverende wortel voor werknemers. Duidelijkheid verschaffen over aanwervingsbeslissingen en kansen in jouw bedrijf neemt elke schijn van vooringenomenheid weg en verzekert iedereen ervan dat promotie altijd het natuurlijke gevolg is van hard werken. Het onthullen van de innerlijke werking van iets potentieel gevoelig zoals aanwerving toont ook een niveau van vertrouwen in uw werknemers - vertrouwen dat zeker zal worden teruggegeven.


3. Luister naar je werknemers

Ervoor zorgen dat je werknemers een stem hebben is absoluut essentieel. Oppervlakkige markers van communicatie zoals oogcontact en simpele lichaamstaal zijn gewoon niet genoeg. Werknemers die niet het gevoel hebben dat hun ideeën en zorgen serieus worden genomen, voelen zich simpelweg niet gewaardeerd. Door hun zorgen te negeren kan een besmettelijk gevoel van aanhoudende ontevredenheid gaan opduiken. Diegenen die zich in leidinggevende posities bevinden moeten echt openstaan voor de ideeën van hun werknemers en bereid zijn flexibel en open-minded genoeg te zijn om hun standpunt over een kwestie te veranderen of te heroverwegen.


4. Succes delen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar de financiële gezondheid van jouw bedrijf heeft een directe impact op het geluk van je werknemers. Bloeiende bedrijven kunnen het zich veroorloven hun werknemers meer te betalen en hebben als gevolg daarvan een veel lager personeelsverloop. Groeiprogramma's voor bedrijven zijn een katalysator gebleken voor blijvend succes. Een team dat meer gesetteld is - in het vertrouwen dat hun eigen fortuin werkelijk verweven is met dat van het bedrijf - kan samen groeien en zich ontwikkelen.


5. Breng samen tijd door buiten het werk

Deze is gekoppeld aan puntje 4. Successen kan je gaan vieren door deel te nemen aan activiteiten buiten de werkuren. Eigenzinnige, leuke initiatieven en eenmalige evenementen kunnen overkomen als loze gebaren om in de gunst te komen bij werknemers, maar geregeld jouw werknemers mee nemen naar een event of opleiding zorgt voor een gevoel van eenheid. Iedereen kan met elkaar omgaan zonder de gebruikelijke wolk van dagelijkse werkdruk die boven het hoofd hangt. Het kan een saamhorigheid creëren die op kantoor gunstig wordt verder gezet.

6 weergaven0 opmerkingen