Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Hoe creëer je eeuwige motivatie om je doelen te bereiken?Het is eigen aan de mens dat ze altijd wachten tot de motivatie hen overvalt voordat ze aan hun doelen gaan werken. Echter, wachten tot motivatie naar je toekomt voordat je begint te werken is een onbetrouwbare methode als je consequent wilt werken aan het bereiken van je doelen. Wat de meeste mensen niet weten is dat motivatie naar je toekomt als je het werk aan het doen bent. Hoe meer tijd je besteedt aan het werken aan je doelen en het bereiken van vooruitgang, hoe meer motivatie je krijgt, wat helpt om het momentum te creëren om nog sneller vooruitgang te boeken.


Hier gaan wij je laten zien hoe je een betrouwbare stroom van motivatie kunt creëren om al jouw doelen te bereiken.


1. Creëer kleine mini-doelen voor je grotere doelen


Mensen discussiëren of je kleine doelen of grote doelen moet maken voor je motivatie, maar het echte geheim is om ze allebei te hebben, en wel hierom.


Je wilt doelen en dromen die groot genoeg zijn, zodat het je enthousiast maakt om te werken voor het grotere plaatje. Daarnaast wil je kleine doelen stellen voor je grote doelen om te laten zien dat je vooruitgang boekt.

Met andere woorden, je moet doelen hebben die je enthousiast maken en doelen die laten zien dat je vooruitgang boekt. Als je doelen hebt die laten zien dat je vooruitgang boekt, laat dat zien dat wat je ook doet, het niet voor niets is en dat je een stap dichter bij die spannende grote droom bent.


Er is een probleem als je maar één van deze doelen mist, want als je alleen maar grote doelen hebt, zul je je motivatie verliezen als je na verloop van tijd geen vooruitgang ziet. Omgekeerd geldt hetzelfde, als je alleen maar kleine doelen hebt, zul je niet enthousiast genoeg zijn om eraan te blijven werken.


Bepaal je grootste doel dat je wilt bereiken en creëer minidoelen voor dat grote doel om te laten zien dat je langzaam maar zeker vooruitgang boekt.


2. Volg uw vooruitgang


Motivatie komt verder uit het zien van vooruitgang en resultaten van het harde werk door een periode heen. Dit betekent dat wanneer je aan je doelen werkt, je het traject wil bijhouden en meten hoe ver je bent gekomen: Dagelijks, Wekelijks, Maandelijks en Jaarlijks.


Het grappige is dat je geen verschil zult voelen of het nu 3 maanden of 1 jaar geleden is. Je gaat je gewoon normaal voelen. Het is wanneer je fysiek bewijs ziet dat je geëvolueerd bent op basis van je vroegere ideeën en vooruitgang dat je kunt zien dat je getransformeerd bent in een ander persoon.


Om na te gaan hoe groot de vooruitgang is die je je geboekt hebt, kan je altijd een schrift nemen en noteren, waarin jij geslaagd bent de afgelopen week. Het hebben van gegevens stelt je in staat om te zien wat werkt en wat niet werkt en geeft je de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen om de resultaten te zien die je wilt. Wanneer je de resultaten die je wilt langzaam na verloop van tijd begint te zien gebeuren, zal dit je veel enthousiaster maken om consequent te zijn om je doelen te bereiken.


3. Vier je kleine successen


Velen onder ons nemen niet de tijd om het succes te vieren bij het bereiken van kleine doelen. Het zijn net die kleine bouwstenen die de basis leggen om onze grote doelen te bereiken.


Als je de tijd neemt om na te denken over hoe ver je bent gekomen en je kleine successen gaat vieren, zet je jezelf in een positief kader waarin je jezelf beloont voor het doen van iets wat je wilt. Dit is een krachtig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je volhardend blijft in je doelen, omdat je je kleine overwinningen viert die uiteindelijk leiden tot je grote overwinning.


4. Vind je innerlijke "Waarom"


Er is een reden waarom veel mensen die nieuwjaarsvoornemens hebben, plotseling afhaken bij hun doelen. Mensen zijn enthousiast om hun eigen bedrijf te hebben waarmee ze veel geld verdienen, hun ideale lichaam, en de relatie van hun dromen. Maar als het erop aankomt om te proberen zichzelf te ontwikkelen, haken de meesten binnen een paar weken af.


Dit komt omdat ze zich realiseren dat de pijn van het proberen te ontwikkelen groter is dan het plezier van het blijven in hun comfort zone. Je moet diep in jezelf graven en je innerlijke "waarom" vinden. Waarom wil je zo graag veranderen?


Je moet deze vraag gaan stellen wanneer je een van je gewoontes probeert te veranderen. Het zal moeilijk worden, want het is moeilijk om consequent te blijven en elke dag het juiste te doen.


Hier zijn nog enkele vragen die je moet vinden en beantwoorden wanneer het moeilijk wordt:

  • Ben je ontevreden met waar u nu bent?

  • Ben je bereid een aantal offers te brengen voor de doelen die je wil bereiken?

  • Ben je bereid om uw gewoonten te veranderen en begrijp je dat het tijd kost?


Je wilt deze vragen eerlijk beantwoorden en uitzoeken hoe je dit kunt realiseren.


Conclusie


Wachten op je "inspirerende motivatie" is een onbetrouwbare manier om aan je ontwikkeling te beginnen. Echte motivatie komt verder uit het zien van vooruitgang en resultaten wanneer je aan je doelen begint te werken.


De manier om deze blijvende motivatie te creëren is het creëren van kleine en grote doelen en het bijhouden van je voortgang in het bereiken ervan. Je wilt onderweg ook kleine feestjes organiseren om je motivatie te behouden en jezelf te belonen. Tenslotte, er zijn momenten dat het nog moeilijk wordt, maar dan moet je terugvallen op je innerlijke "waarom", op de echte reden waarom je wilt veranderen.

8 weergaven0 opmerkingen