Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Hoe je krijgt wat je verdient

VERANDER JE MINDSET EN BEREIK JE DROMEN IN 8 STAPPEN

Wat we krijgen in het leven staat volledig los van hoe verdienstelijk we zijn. We kennen allemaal mensen die het toppunt van vriendelijkheid en goedheid zijn, maar die maar niet vooruit lijken te komen. We kennen ook mensen die lui en egoïstisch zijn, en die alles lijken te krijgen wat ze willen.


De eerste regel van het leven is dat het je niets verschuldigd is. Om te krijgen wat je verdient, moet je leven met een open en positieve instelling. Je moet er diep van overtuigd zijn dat je echt goede dingen verdient. En je moet bereid zijn om ervoor te werken.


Bepaal wat je wilt

De eerste stap voor hoe je krijgt wat je verdient is te beslissen wat het is dat je verdient. Wees niet bang om groots te denken. Laat jezelf meer uit het leven willen halen. Je leeft maar één keer. Daag jezelf uit om van je leven een meesterwerk te maken. Hoe zou jouw meest buitengewone leven eruit zien? Als je terugkijkt op je leven, wat zal dan je grootste spijt zijn? Je grootste verwezenlijkingen? Dat zijn je "musts", en zij zijn de sleutel om te krijgen wat je verdient.


Geloof in jezelf

Misschien voel je je schuldig over een fout uit het verleden of heb je spijt van een beslissing die je hebt genomen - maar je moet het verleden achter je laten. Om te ontdekken hoe je krijgt wat je verdient, moet je echt geloven dat je het verdient.


Bereid zijn om te ontvangen

In tegenstelling tot waar netwerken om draait is dat je bereid moet zijn om te krijgen wat je verdient. Bij netwerken draait het om zelf waarde geven aan iemand. Velen van ons zijn dan ook gevers. We geven ons helemaal aan familie, vrienden en werk, altijd gericht op de behoeften van de ander. Voor we het weten, hebben we geen energie meer over voor onszelf. Je zult nooit krijgen wat je verdient als je geen tijd en energie hebt om aan jezelf te besteden - en een open instelling die klaar is om te ontvangen, niet alleen om te geven. Gebruik een vast ochtendritueel om je geest open te stellen voor wat de dag ook mag brengen.


Verhoog je normen

Leren hoe je krijgt wat je verdient komt neer op één principe: we krijgen wat we bereid zijn te accepteren. Als je bereid bent te accepteren dat anderen je slecht behandelen, zul je meer van hetzelfde krijgen. Als je niet krijgt wat je denkt te verdienen, moet je de lat hoger leggen.


Verandering aanmoedigen

Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen. Om je normen te verhogen, zul je een aantal veranderingen moeten maken. Als je niet krijgt wat je verdient waar je nu bent, vertrek dan. Omring jezelf met mensen die de dingen hebben die je wilt en die je zullen uitdagen om je doelen te bereiken. Je kunt niet toestaan dat kansen aan je voorbij gaan alleen maar omdat je in je comfort zone wilt blijven.


Neem risico

Geen verandering die de moeite waard is, komt zonder risico. Leer om angst te overwinnen en wees bereid om jezelf in te zetten om een kans te wagen. Accepteer dat falen een onderdeel is van het bereiken van iets dat de moeite waard is. In plaats van je te concentreren op het vermijden van mislukking - en nooit het leven ten volle te ervaren - pak je angst aan, zodat wanneer je faalt, je terug kunt veren. Zelfs als je faalt, zal je een waardevolle les leren.


Bouw je zelfvertrouwen op

Als je uit jouw comfortzone stapt, bouw je op natuurlijke wijze aan jouw zelfvertrouwen omdat jouw hersenen nieuwe scenario's ervaren en nieuwe paden creëren. Zelfverzekerde mensen krijgen niet alleen wat ze denken te verdienen - ze gaan dingen na, zelfs als ze denken dat ze het niet verdienen. Ze vertellen zichzelf niet dat ze niet goed genoeg zijn of dat ze het nooit zullen maken. Ze nemen risico's en hebben een diep, niet te stuiten geloof in zichzelf. Als je vol vertrouwen door het leven gaat, krijg je vanzelf wat je verdient.


Geef niet op

Ieder van ons heeft de innerlijke kracht nodig om door te gaan. Krijgen wat je verdient vereist doorzettingsvermogen en hard werken - en het is het waard.

9 weergaven0 opmerkingen