Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

TelSmart: What’s in the name

Reportage TelSmart - Rob Renders





Ontstaan TelSmart

Als ambitieuze ondernemer liet Rob zich inspireren door onder andere Tony Robbins, een Amerikaanse coach, spreker en schrijver en Jeff Bezos, CEO van Amazon. Rob wilde het beter doen dan de grote telco’s Mobistar, Belgacom, etc. waarmee hij jaren samenwerkte. De naam TelSmart zegt het eigenlijk zelf: het was de bedoeling om slimme telefonie te brengen. We gingen disruptief zijn voor de vaste telefonie waarbij je geen telefooncentrale meer nodig hebt. Met ons MyTelSmart platform en de andere software-oplossingen maken we het elke dag slimmer.


Bijna 8 jaar later maken ze bij TelSmart telefoniesoftware voor niet technische mensen, die eenvoud en gebruiksgemak brengt in de dagdagelijkse telecommunicatie van bedrijiven. Dit om de customer experience van hun gebruikers te maximaliseren.


"The secret of living in giving"

Belangrijkste kantelmoment

Het belangrijkste kantelmoment voor mij kwam nadat ik het boek “Think and grow rich van Napoleon Hill” las. Ik kreeg het boek van een toenmalig zakenpartner en dit werk heeft mijn hele mindset veranderd. Dankzij het boek kreeg ik nieuwe inzichten, waarin ik me verder ging verdiepen. Ik heb zaken toegepast uit het boek, die ervoor gezorgd hebben dat ik de dag van vandaag ben wie ik wil zijn, aldus Rob.


"De meeste mensen zijn niet bereid om te vallen"

Belangrijkste drijfveren

Rob vertelt dat hij zich elke dag opnieuw oplaadt om te werken met mensen, een team te bouwen en zichzelf en anderen beter te maken. “Dag in, dag uit wil ik businessopportuniteiten creëren. Een van mijn belangrijkste waarden in het leven is groei.” Dit zijn zaken die groei bewerkstelligen met de nodige uitdagingen. Hij is ook al 20 jaar gepassioneerd door mindset en levenskwaliteit en dat deelt hij graag met anderen. Zijn ultieme visie is dan ook impact realiseren op levenskwaliteit in deze maatschappij.


Ik ben pas voldaan als ik vooruitgang boek. Ik ben gedreven om mezelf steeds te verbeteren en elke dag iets bij te leren. Gelukkig zijn en progressie maken gaan hand in hand volgens Rob.


"Stilstaan is achteruit gaan"

Belang van harmonie in een bedrijf

Bedrijfscultuur is cruciaal en zal nog belangrijker worden voor bedrijven, die consistent willen blijven groeien in de toekomst. In een bedrijf met een topcultuur is er vertrouwen en openheid naar elkaar. Mensen die vechten voor elkaar en voor de klant. In een topcultuur wordt iedereen gelijk en als mens gezien en bestaat er dus geen overwaardering voor titels.


“Communicatie vind ik zeer belangrijk. Dit doe je altijd met respect en in het belang van de uitkomst. Dus niet om jouw ego te voeden.” De grootste uitdaging voor mensen/ leiders is hoe te communiceren als alles niet gaat zoals je het wil. Hoe ga je dan praten, met welke tone of voice?

Echte leiders worden niet zichtbaar geïrriteerd in moeilijke situaties en blijven steeds met respect communiceren naar de medemens. Zij luisteren, denken na en zetten het resultaat op de eerste plaats. Ze hebben geleerd om hun ego de baas te zijn.


Wat onderscheidt TelSmart op de markt?

Wij hebben de meest gebruiksvriendelijke telefoniesoftware voor eindgebruikers op de markt. Wij focussen op convenience, eenvoud, user experience. Daarnaast hebben we een visie om echt impact te realiseren op de kwaliteit van werken en leven voor de komende jaren.

De concurrentie focust op technologie en telecomfeatures. Wij zijn gefocust op het resultaat, dat je met die technologie realiseert. TelSmart maakt slimme telecommunicatieoplossingen, die de levenskwaliteit van mensen waanzinnig positief beïnvloed.


Onze ondernemersuitdagingen

De markt van vandaag vraagt snelheid, convenience en flexibiliteit in werken. Dit is wat we met TelSmart naar de markt brengen. De grootste uitdaging is het matchen van de juiste mensen aan ons bedrijf. Wij hebben mensen nodig die zeer goed het begrip vrijheid en verantwoorderlijkheid beheersen.


Work-life balans is irrelevant als je een goede match hebt met jouw bedrijf, alsook met de job, die je uitoefent. Wij hanteren het 16/8 principe. Dit houdt in 6 tot 8 uur slapen en de overige 16 uur wordt verdeeld over de rest van jouw leven: job, jezelf, familie, sporten, etc. Mensen kunnen dit vrij invullen bij ons, rekening houdend met hun stakeholders en steeds volgens het BIC principe (best interest of the company).


Een blik op de toekomst

“Wij gaan TelSmart op de internationale kaart zetten de komende jaren. Groei blijft voor mij altijd één van de belangrijkste waarden. We zullen steeds een impact blijven realiseren op levenskwaliteit van mensen en de manier waarop we samenwerken.” Aldus Rob

8 weergaven0 opmerkingen