Lees hier het verhaal van onze leden!

Image by NordWood Themes
 

Voor schilderwerken groot of klein, moet je bij Stefan Geerts DecoTeam zijn

Reportage Stefan Geerts Decoteam - Stefan Geerts


Ontstaan Stefan Geerts DecoTeam

Ondernemen zat in Stefan zijn bloed. Hij komt uit een familie vol met zelfstandige ondernemers. Hij verloor zijn vader op vroege leeftijd. Dit prikkelde hem nog meer om in zijn voetsporen te treden. Na zijn opleiding op de vakschool wilde hij zelfstandige worden.


Stefan vond zijn ondernemerslust bij zijn vrienden en in zijn omgeving. Vroeger werkte hij in een discotheek waardoor hij op die manier de ondernemingswereld een beetje leerde kennen. Hij is op veel netwerkevents geweest en zo begint de bal te rollen.


"Aanwezig zijn op events: hier komt altijd werk uit"

De bedrijfsnaam was eerst ‘Stefan Geerts’, maar later werd dit ‘Stefan Geerts DecoTeam’. Waarom? “Omdat wij een team zijn.” Ondertussen rijden er 6 camionetten rond en heeft Stefan 10 mensen in dienst.

Hun klanten zijn 90% particulieren en 10% zelfstandigen waaronder voornamelijk restaurants.

Momenteel hebben zij een wachttijd van een 4-tal maanden. Dat is nodig want ze moeten voor 10 personen werk kunnen voorzien.


Belangrijkste kantelmoment

Een van de belangrijkste kantelmomenten was voor Stefan de overstap van een eenmanszaak naar een besloten vennootschap. Dit was geen gemakkelijke keuze voor Stefan, maar hij voelde zich hier goed bij. Verder besloot hij ook om nog een extra bedrijfspand aan te schaffen zodat zijn zaak verder kon groeien.


Als hij de tijd kon terugdraaien dan had hij sneller personeel aangenomen. Hij heeft eerst 12 jaar zonder personeel gewerkt. Nu dat hij wel personeel heeft, neemt het al wat werk van zijn schouders. Hij zal ook nooit meer een zaak starten met zijn partner. Dit zorgde in het verleden voor heel veel spanning met zijn vorige partner. Dit is iets waar hij ook uit geleerd heeft.


"De knop moet thuis afgezet kunnen worden en niet iedereen kan dat"

Belangrijkste drijfveren

Klanten, die tevreden zijn over het geleverde werk, geven Stefan de energie om er elke dag opnieuw voor te gaan. Het team is sinds 2 maanden gestart met het gebruik van sociale media en ze zijn enorm verschoten hoeveel mensen ze hier mee bereiken. Wanneer een klant hem vertelt dat hij bij hem komt omdat hij doorgestuurd is door iemand anders, krijgt hij een energieboost. Het motiveert hem en het hele team om goed te blijven presteren.


Elke opdracht is voor hem even belangrijk. Het maakt hem niet uit of het om 1 kamer gaat of om een heel huis. Alles wat ze met hun team doen, moeten ze goed doen. Hij is pas echt tevreden wanneer hij goede service geleverd heeft of wanneer klanten een referentie maken naar zijn geleverde werk.


Onze ondernemersuitdagingen

Het is voor Stefan een uitdaging om een goede privé-werkbalans te vinden. Hij heeft met de jaren geleerd dat hij deze zaken best goed gescheiden houdt. In het verleden heeft hij hier minder leuke herinneringen aan overgehouden, maar die hebben voor hem wel zijn ogen geopend. Op het werk is hij nu steeds goed gefocust, maar eens hij thuiskomt mag de riem er wat meer af.


Het is een uitdaging om nieuw personeel te vinden. In de toekomst wil Stefan zijn team nog versterken met twee personen. Dit is niet evident, want personeel wordt alleen maar duurder en handenarbeid wordt alleen maar zeldzamer. Door de Covid-periode zaten mensen veel meer thuis, waardoor er nu een grotere vraag is naar ons werk. Mensen willen hun huis een nieuwe look geven. Dit is positief nieuws voor ons en het motiveert het team om te blijven presteren.


Belang van goede werksfeer

Binnen Stefan Geerts DecoTeam rust er een familiaire werksfeer. Alle collega’s zijn vriendelijk en beleefd tegen elkaar. Elke maand gaan ze samen iets drinken en ze proberen om minstens twee keer per jaar samen naar een event te gaan. Teambuilding en een goede groepssfeer zijn van belangrijke waarden voor Stefan. Binnen zijn team werken zowel mannen als vrouwen. Hij vindt het dan ook belangrijk dat iedereen ook respect heeft voor elkaar. Hij vindt het belangrijk dat er een goede wisselwerking is tussen de mannen en de vrouwen op de werkvloer.


Waarom moet u bij Stefan Geerts Decoteam zijn?

Ze onderscheiden zich van de rest door een goede service te leveren. Dit op voorhand, tijdens de werken en na de werken. De klant moet altijd tevreden zijn over het geleverd werk. Stefan is een eerlijke zakenpartner, die altijd het beste wil voor zijn klanten. Het dynamisch DecoTeam heeft de knowhow van de nieuwste schildertechnieken en de laatste modetrends qua kleuren en stijlen. Ze streven naar een hoogwaardige afwerking van de schilderwerken. Zij willen verder gaan dan andere schilders. Je mag je dus verwachten aan een nauwkeurige afwerking van jouw project.


Een blik op de toekomst

Tot slot werpen we nog even een blik op de toekomst. Stefan wil blijven groeien met zijn team. Hij wil in de toekomst nieuw personeel halen zodat hij meer mensen voltijds kan laten schilderen. Op deze manier kan hij meerdere projecten te samen aannemen. Eén ding is zeker voor schilderwerken groot of klein moet je bij Stefan Geerts DecoTeam zijn!

6 weergaven0 opmerkingen